German Open K1- Viktige ranking poeng

I helgen deltok jeg på kanskje et av de viktigste og største Premier League K1 stevnet German Open, med over 1300 deltagere fra mer enn 350 ulike klubber. Bare i min klasse kumite -61kg deltok 98 utøvere fra 74 ulike klubber og fra 51 forskjellige nasjoner. Det er tydelig at karate har kommet på OL-programmet i 2020 og det er viktigere enn noen gang å hente inn ranking poeng fra disse stevnene. 

Fra og med januar 2020 må du være ranket som topp 50 for å kunne garantere å delta på Premier League K1 stevner, og da jeg endret kategori fra -55kg til -61kg har jeg litt ekstra poeng som må hentes inn før jeg er blant topp 50 i min klasse!

P9091791.JPG

Både jeg og Lotte valgte en ny taktikk i forkant av stevnet denne gang og ønsket ikke å se trekningen vår og se hvem vi møter i første runde. Målet var at fokuset skulle være på det vi selv skal gjøre og ikke på hva det kan være motstanderen vill gjøre. Derfor viste jeg ikke hvem jeg møtte før vi sto klar ved oppvarmingen 5min før kampen startet. Og der sto Tsui-Ping Ku fra Kinesisk Taipei, jeg gikk ut på matten med fokus på mine oppgaver og det jeg er best på og vant kampen 3-0. 

Neste runde møtte jeg Cristina Garcia fra Spania som jeg har gått mot et par ganger tidligere, hun er en erfaren fighter som jeg har gått jevnt mot men ikke slått tidligere. Dessverre fant jeg ut av henne litt for sent og hun vant denne kampen, jeg var nære poeng flere ganger, men ikke tydelig nok. Hun tapte senere mot Frankrike, så det ble heller ikke noe rekval denne gang. Jeg er ikke fornøyd, men det er en grei start på sesongen, jeg gjør mye bra men har også endel ting som kan bli enda bedre og skarpere. Det er tydelig å se på de fighterne som går flere runder og kommer til finaler har en "guts" og "faenivolsk" i seg som bare kommer frem på matten, ingen skal ta den seieren fra dem! Og den må bare komme sterkere frem hos meg også, jeg glimter til innimellom, men det er ikke nok!

Lotte gikk tre gode kamper senere samme dag, men tapte dessverre mot Bulgaria i tredje runde. Likevel fikk vi begge hentet hjem noen viktige ranking-poeng, for nå teller hvert eneste poeng og hver eneste kamp! 

Om bare to uker går turen til Istanbul for Serie A stevne, Istanbul Open og mulighet til å hente inn flere ranking poeng! 

- Bettina