2 x Gull & Beste Fighter i København

Det var en god dag for Stavanger Karate Klubb i helgens Ishøj Cup i København, vi tok rett og slett rent bord med 2 gull til meg og Lotte. Vi kjempet oss begge til gull i de individuelle klassene og måtte virkelig sloss for gullmedaljen i lagkampene. Jeg ble også kåret til stevnes beste fighter, det er stas å bli lagt merke til blant så mange utøvere. 

Det var totalt 550 utøvere som deltok på Ishøj Cup, fordelt på 3 konkurranse dager. 

Jeg gikk i -61  kg klassen og møtte Marjam Zaqoomi fra Danmark i første kamp og vant denne 2-0, videre i de innledende rundene vant jeg 5-0 over Finland og 2-0 over Sverige. I finalen som gikk senere på kvelden møtte jeg Alexandra Haag fra Sverige og vant også denne 5-1. Jeg har arbeidet mye med forsvaret mitt de siste ukene på trening så det føltes godt å kun slippe inn et poeng i den individuelle klassen. 

I lag kamp gikk jeg sammen med klubbvenninne Lotte Ørbæk Andersen og da vi bare var to stk fra Stavanger fikk vi "låne" Kirsten Loven fra Tyholmen Karate Klubb som nummer tre på laget. Vi hadde walk-over i første runde og møtte vinneren av Luxemburg og Skottland, her vant Luxemburg. Lotte gikk første kamp og vant 2-0, jeg var nummer to og vant denne 1-1, da jeg scoret det første poenget fikk jeg også seieren. I finalen sto Finland klar for kamp, vi valgte samme rekkefølge og Lotte gikk første kamp mot Emma Aronen, en sikkelig slosskamp som hun til slutt vant 7-5, hun måtte virkelig sloss gjennom hele kampen og gjorde en kjempe presentasjon. Jeg møtte Alexandra Haag som jeg vant over i min individuelle finale som i lag sloss for Finland, hun scoret første poeng og stillingen var 1-0 med 1 min igjen på klokken. Jeg klarte å hente inn på spark og det sto 3-1 til meg, kort tid etter scoret hun 2 poeng og ledet 3-3 (da hun scoret første poeng). Med kun 20 sek igjen scoret jeg på enda et spark og ledet 6-3, det endte 6-4 og vi vant finalen mot et godt finsk/svensk lag. 

Nå skal jeg nyte frihelgen og trene godt og taktisk frem til neste stevne og gleder meg allerede til å komme på matten igjen 11-12.mars da er det Slovenia Open, etterfulgt av en internasjonal treningsleir og deretter dirkete til Premier League stevnet Dutch Open 17-19.mars.

- Bettina