Hvordan bli en smartere fighter??

I helgen var jeg på strategi kumite seminar i Sarpsborg med legenden Antonio Seba, han har fokus på ulike strategiske måter å gå mot ulike type fightere. Hvordan skal du sloss mot en defensiv eller offensiv fighter? 

Seba mener en utøver er komplett hvis den har følgende elementer på plass, "Body-Mind-Spirit" og alle elementene må jobbe for å nå det samme målet. "Body"- å være godt nok trent, ha gode tekniske karate ferdigheter. "Mind"- Være en smart fighter, å ha nok forståelse for ulike strategier. "Spirit"- Følelsene for sporten skal være på plass, det forteller noe om din karakter og dine følesler. 

Fokuset på treningene har ikke vært på hvilken teknikk du skal bruke og hvordan teknikkene dine kan bli bedre, men heller å lese en situasjon og vite hvordan en skal reagere i ulike situasjoner. Uansett har det vært en veldig lærerik helg, mye har jeg hørt og trent på tidligere men det er bra med nye input, hver enkelt trener forklarer det på ulike måter. 

Tusen takk til Juan Guillermo Lopez Salas for invitasjonen til Sarpsborg denne helgen og Antonio Seba for et flott seminar. Allerede i morgen (torsdag) reiser jeg og pappa til Venezia for å være med på Venice Cup. Og allerede på tirsdag neste uke reiser jeg, pappa og Lotte til Okinawa, Japan, det er godt jeg liker å reise. 

- Bettina