European Championship- Montpellier 2016

Endelig kommer oppdateringen fra EM, vi kom hjem for en uke siden og jeg kjente noen dager å komme tilbake til hverdagen etter å vært på reise i 2 uker. 

Vi startet pre-camp i Oslo tirsdag 26.april, her trente vi sammen med EM-laget (Meg, Lotte, Gitte og Tommy), Natalie fra England og Aleksandra fra Sverige var også på besøk for å gi oss best mulig oppkjøring. Tirsdag til torsdag hadde vi noen tøffe økter, for å kjenne på hva kroppen kunne gi, mens fredag til mandag var fokuset på taktiske økter, finne overskuddet og god følelsen på trening. 

Før avreise var vi innom vår nye forbunds sponsor Pure Martial Arts, offisiell distributør av Adidas og fikk masse nytt utstyr, veldig fornøyd med alt. 

Tirsdag 3.mai reiste vi alle til Montpellier, klar for EM, vi kom ned til sol og 20 grader og hadde en lett treningsøkt på hotellet. Stevnet begynte på torsdag, hvor alle de individuelle kampene gikk, mens lag gikk på fredagen. 

Mitt første "mål" på torsdagen før konkurransen var å klare innveing, det har vært full fokus på det (sammen med treningen) de siste ukene, jeg veide inn 54,0kg, altså 1kg under, så full kontroll. Da min klasse ikke startet før på ettermiddagen fikk jeg spist en god lunsj før jeg skulle starte oppvarmingen. 

Lotte, Gitte og Tommy gikk tidligere på dagen, hvor jentene tapte første kamp og Tommy tapte andre kamp, ikke de resultatene vi hadde håpet på. 

Jeg møtte Russland i første kamp, det var 1-1 til det var ca. 10 sek igjen, hun scoret 1 poeng og ledet da 2-1, og jeg klarer ikke å ta tilbake poenget. Dette er rett og slett ikke bra nok, dette var en kamp jeg burde vunnet og tatt styring over mye tidligere i kampen, jeg får flere muligheter, men griper ikke sjansen.. 

Photocredit:  Jan de Wild

Photocredit: Jan de Wild

Ingen av oss som skulle gå lag på fredagen var særlig fornøyd med resultatet fra de individuelle kampene, men det eneste vi kunne gjøre med det var å nullstille og virkelig bestemme oss for å sloss og gi vårt beste for det kan faktisk være nok. Vi møtte en sterk nasjon i lag, Tyrkia, Gitte gikk første kamp og vant den 2-0, Lotte tapte dessverre andre kamp 2-0, slik at stillingen var likt når jeg skulle gå den siste kampen. Jeg møtte den sterkeste av de Tyrkiske jentene (finalist i -50kg) og det ble tap etter en tøff kamp. Tyrkia gikk helt til semifinalen hvor de tapte mot Azerbaijan, slik det ikke ble rekval på oss. 

Neste for meg er stor-samling med landslaget 27-29.mai, men uten om denne samlingen er sesongen. Derfor blir det en kort pause, før vi plutselig er igang med oppkjøring til høsten og VM-sesong. 

- Bettina