Vitenskaplig testing og trening i Lasko, Slovenia

Direkte fra Oslo og NM reiste jeg til Lasko, Slovenia for å være med på vitenskapelig testing tilrettelagt for karate utøvere for å sikre god funksjonell trening. Sammen med en representant fra kampsports forbundet reiste vi ned for å teste og se hvilke resultater vi får og om dette er noe vi skal ta med flere utøvere til neste gang. 

Vi ble testet i flere emner og ingen av testene var ny teknologi, men tilrettelagt for karate utøvere og ga en mulighet til å teste flere områder på en dag og få et felles resultat. 

  1. Klinisk undersøkelse av muskel-skjelettsystemet
  2. Styrke og kraft
  3. Hurtighet og spenst
  4. Balanse og dynamisk stabilitet
  5. Anaerobe og aerobe utholdenhet

Når vi fikk resultatet, var dette først og fremst bare masse tall som ikke ga noe mening for meg, men når jeg fikk det forklart var det veldig spennende og se hva jeg må jobbe videre med. 

Basert på resultatet av testene var dette noen av rådene jeg fikk som jeg må fokusere på fremover, (1) forbedre mobilitet av hoftene og opprettholde fleksibilitet, (2) forbedre styrke, spesielt eksplosiv styrke i hamstring musklene i låret. (3) arbeide med å forbedre eksplosiv kraft, særlig under eksentriske-konsentriske forhold, (4) forbedre aerob og anaerob utholdenhets kapasitet. 

Dette var noen av rådene jeg fikk og vil sammen med mine trenere finne ut hvordan jeg skal implementere dette inn i min daglig trening. 

Vi fikk også mulighet til å være med på treningsleir når vi var i Lasko. Treningsleiren ble holdt av Juan Luis fra Spania, trener for Østerrike, sammen med ca. 27 utøvere fra Slovenia, Østerrike, Malaysia, Brasil, Ecuador og Israel. 

Perfekt forberedelse til Dutch Open i helgen.

- Bettina