World Championship 2016 -Linz, Austria

Tidenes største karate VM er over for denne gang, med 1049 utøvere fra 110 nasjoner, det merkes at karate er blitt OL-gren og flere har startet forberedelsene til OL i Tokyo 2020. 

Mesterskapet startet med åpningssermoni på tirsdag, med flaggsermoni, presentasjon av landene og symfoniorkester med ulike innslag som presenterte Linz og Østerrike. 

Gitte og Lotte skulle først i ilden på onsdag med de indviduelle innledende rundene, de gikk begge flere gode kamper, Lotte tapte i tredje runde og Gitte sloss seg til en bronsefinale som hun desverre tapte på dommeravgjørelse på lørdagen mot Bosnia. 

VM-laget med vår fysioteraput Kristoffer Lie

VM-laget med vår fysioteraput Kristoffer Lie

Torsdagmorgen var det klart for min klasse, jeg vant førtse kamp 7-2 over Ana Draskovic fra Montenegro, andre runde vant jeg på dommeravgjørelse (5-0  i flagg) over Bosnia, Iva Klepic. I åttendels-finalen møtte jeg Emilie Thouy fra Frankrike og tapte desverre denne 0-4, hun sloss seg til finalen slik jeg fikk rekval og mulighet til å ta en bronsemedalje. Jeg møtte Christina Ferrer Garcia fra Spania, hun fikk det første poenget og valgte etter det å være passiv og unnvikende og jeg fant rett og slett ikke ut av hvordan jeg skulle komme inn på henne i tide og tapte 0-2. Til tross for at målet var å ta medalje, er jeg et steg nærmere når jeg resier hjem med en 9.plass i tidenes største VM, av 60 utøvere i min klasse. 

Fredag var vi alle kjempe klar for lag og hadde walk over første runde og møtte derfor vinneren av Canada og Vietnam. Vi vant vår første runde mot Canada og var klar for å slå ut USA i neste kamp, her trakk USA det lengste strået og vi tapte desverre denne kampen. USA ble etterhvert slått ut av Frankrike som tok seg til finalen og vant gullet på lørdagen, det ble da ikke noe rekval på oss denne gang. 

Takk for denne gang og takk til de beste jentene, laget og trener teamet dere er rett og slett best, ville ikke ha delt denne reisen og opplevelsen med noen andre. Nå skal det bli godt med noen uker med litt roligere og annerledes trening før sesongen starter igjen i januar, og jeg gleder meg allerede til neste sesong og oppkjøring mot EM i mai 2017. 

Bildene er tatt av Ulf Ørbæk Andersen og Kphotos.net. 

- Bettina