Fra nedtur i German Open til gladnyhet mandagsmorgen!

Til tross for en liten nedtur i helgen startet denne uken med noen fantastiske nyheter, karate har blitt innstillt som OL gren i Tokyo 2020, så nå er det bare til å stå på!! 

Det deltok hele 708 utøvere på helgens Premier League stevne. I min klasse stilte 45 utøvere fordelt på 28 nasjoner. Jeg vant første kamp mot Hviterussland på dommeravgjørelse men synes likevel jeg gikk en god kamp og hadde kontroll gjennom hele kampen. I andre runde møtte jeg Makedonia, dette ble en jevn kamp som endte 3-1 til Makedonia. Hun tapte neste kamp, så det ble ikke noe rekval på meg heller. 

Lotte Ørbæk Andersen og jeg, utenfor hallen i Coburg. 

Jeg kjenner og ser i ettertid at deler av kampene er jeg akkurat der jeg skal være, men jeg kan ikke akseptere å falle ned på et lavere nivå. Konsentrasjonen må være på topp gjennom hele kampen, det er den eneste måten å vinne kamper på  et såpass høyt nivå som det er i Premier League. 

Tilbake til OL, organisasjonskomiteen for Tokyo 2020 Olympic Games har i dag bestemt at karate, sammen med fire andre idretter, anbefales som tilleggsgrener under OL om fem år. For karate innebærer dette alle individuelle klasser i kata (mønster) og tre kvinnelige og tre mannlige klasser i kumite (kamp). Den endelige godkjennelsen gjøres på IOC-kongressen i august 2016. 

Fredagsmorgen flyr jeg til Praha for å konkurrere i Pilsen Cup, ønsk meg lykke til :)

- Bettina