European Games- Baku 2015

European Games er over, for en fantastisk opplevelse. Vi ankom utøverlandsbyen tirsdags ettermiddag forrige uke, her ble vi tatt i mot av ledelsen i Olympiatoppen som allerede var i Baku. I utøverlandsbyen hadde vi alt vi trengte, det var mat tilgjengelig 24/7, stort treningssenter, svømmebasseng med mer. I løpet av lekene skal over 6000 utøvere bo i landsbyen. 

Registrering, innveing og trekning for karate var på fredag, dette var også i utøverlandsbyen, enkelt og bra organisert. Det er kun 8 utøvere i hver klasse, så vi ble delt i to puljer hvor alle gikk mot alle. De to beste fra hver pulje kom videre til semifinalen rundene og deretter bronsefinale eller gullfinale. I min pulje var Europamester Emily Thouy fra Frankrike, Spanske Cristina Ferrer Garcia og Branka Arandelovic fra Serbia. 

I min pulje kom Frankrike og Spania videre til semifinalen, Azerbaijan og Kroatia kom videre fra pulje B. Gullet gikk til Frankrike, sølv til Jelena fra Kroatia og bronse til Azerbaijan. Azerbaijan toppet medalje bordet i karate med 4 gull og 2 bronse, etterfulgt av Tyrkia og Frankrike, totalt 11 nasjoner tok medalje i de første europeiske lekene. 

Jeg tapte dessverre alle kampene mine, uansett om nivået er meget høyt hadde jeg forventet mer av meg selv. Jeg er ikke spesielt fornøyd med de sportslige resultatene mine, hodet var ikke på plass og nervene tok overhånd.. Med dette kan jeg bare komme sterkere tilbake neste gang, nå har jeg opplevd det største stevnet innen karate og vet hvordan det føles. 

Uten om de sportslige presentasjonene har det vært en fantastisk tur, vi fikk også med oss åpningssermonien på Olympia Stadion på fredags kveld, hvor selveste Lady Gaga sang Imagine på piano, samt andre imponerende innslag. På søndagen så vi resten av karate kategoriene og på mandag fikk v se turn guttene og jentene i aksjon, kult å få se andre idretter enn bare karate. 

Representanter fra Norges Idrettsforbund og Olympiatoppen var også på besøk i utøverlandsbyen, blant annet var Idrettspresident Tom Tvedt innom for å hilse på oss. Da måtte vi selvfølgelig servere norske vafler laget i "Moods of Norway" vaffeljern. 

Lekene fortsetter til 28.juni og flere norske skal i ilden i løpet av de to neste ukene. Følg "Team Norway" på Facebook her.

Nå tar jeg en velfortjent sommerferie før The Ultimate Karate Fighters Bootcamp i England 31.juli-2.august. 

 

- Bettina