Nordisk Mester - Senior Kumite -55kg 2015

Lørdag 11. april ble nordisk mesterskap for karate avholdt på Reykjavik, Island. 

I første kamp møtte jeg Sabina Laaveri fra Sverige, denne vant jeg overlegent 6-2, hadde god kontroll gjennom hele kampen, i neste runde sto Johanna Hyvarinen fra Finland klar for kamp. Jeg startet mer passivt i denne kampen, og scoret først mot slutten av kampen, endte med seier 2-0 til meg. I finalen møtte jeg danske Johanna Nordh, etter endt tid sto stillingen 3-1, og jeg var blitt Nordisk mester i Kumite Senior -55kg i Island. 

Men dagen var enda ikke over enda. Jeg måtte nullstille meg for å bli klar til lagkonkurranse med Gitte og Maria. Her valgte vår trener Wayne Otto følgende lagoppstilling, Gitte første kamp, Maria andre og jeg siste kamp. Vi møtte Danmark i første runde, Gitte og Maria gjorde oppgavene sin perfekt og vant de to første kampene, da fikk ikke jeg gå min kamp, men når det ender med seier var ikke det noe problem! 

Vi var klare for superfinalen mot Finland, Maria var først ut, taktikken var selvfølgelig å vinne men om ikke seier var det viktig å holde det til uavgjort for å gjøre det enklere for meg og Gitte i våre kamper. Vi fikk desverre 3 poeng mot oss i først kamp. Neste var Gitte som gikk uavgjor 3-3 i en god kamp.  Så var det min tur. Jeg møtte Emma som tidligere i de individuelle klassene vant -61 klassen, det var en meget spennende kamp. For at vi skulle vinne måtte jeg vinne med mer enn 3 poeng, stillingen endte 5-2. Det var nå helt likt mellom Norge og Finland. Da var det kun en ekstra kamp som kunne avgjøre hvem som skulle bli nordsike mestre i lag, Gitte gikk ekstra kampen for oss mot Finske Helena (Vinner av +68kg klassen), det endte desverre med tap mot et godt lag som også tok sølv i fjorårets EM.  

Det var utrolige nærme og jeg er stolt over meg selv og mine lagvenniner for en utrolig bra innsats i lag og de individuelle klassene. Gitte ble også Nordisk mester i sin klasse -68kg og Maria tok bronse i -61kg. 

 

Totalt reiste vi hjem med fire gullmedaljer, fem sølvmedaljer og syv bronsemedaljer til Norge, som den fjerde beste nasjon. Blant disse er et gull og to sølv til lag. Med denne fangsten slår vi resultatene fra fjorårets mesterskap hvor Norge tok tre gull, to sølv og ni bronsemedaljer i mesterskapet som da ble avholdt i Riga, Latvia. Det nordiske samarbeidet i karate er utvidet og innebefatter også Latvia og Estland. Dette gjør det ekstra stort å bli nordisk mester!  

Det har vært en kjekk i helg i Island, vi var også så heldige at vi fikk ladet opp til steven i den blå lagunene på fredags ettermiddag og spist middag på Perlan en meget god resturant i Reykjavik, anbefales. 

-  Bettina