Sharm El Sheik - Egypt

Mandagskveld forrige uke ankom jeg Sharm El Sheik sammen med Maria Roll, Gitte Brundstad og som coach Wayne Otto og Raik Tietze, klar for å trene med flere gode nasjoner og delta på Sharm El Sheik Open inn mot helgen. Vi hadde første trening tirsdagsmorgen med fitness og stretching med den Egyptiske fitness coachen, en god start på samlingen. 

Siden det ikke var mange dager til stevne hadde vi ikke mer enn to økter til dagen, øktene varierte fra hurtighet, koordinasjon og stretching til karateøkter med både matching, teknikk og timing trening. 

Vi trente med utøvere fra Egypt, Chile, Slovakia, Georgia, Libanon og Polen. 

Det er første gang et Premier League stevne blir arrangert i Sharm, det deltok 464 utøvere fra 38 nasjoner hvor flertallet var fra arabiske land. Allerede på fredag startet stevne med registrering og innveing, jeg og Maria skulle i ilden lørdagsmorgen. 

Jeg hadde walk-over første runde og møtte Mennatallah Ibramhim fra Egypt i andre runde. Planen inn mot kampen var å være offansiv å score det første poenget, jeg ble desverre litt for ivrig og ble etter kort tid inn i kampen scoret på med spark mot hodet (3 poeng). Egypt kunne nå være deffansiv og jeg måtte presse for å prøve å score poeng og ble kontret igjen, 3 nye poeng til Egypt. Etter 30sek lå jeg under 0-6 og det var på tide å skjerpe seg og ikke la Egypt styre kampen. 

Jeg justerte og gikk for å score poeng, men hadde ikke dommerene på min side i det hele tatt. De ville heller dele ut advarsler og straff enn å gi meg poeng. Jeg mener selv jeg sloss bra og styrte kampen, men det var ikke nok det endte desverre 0-6 til Egypt. Det var ikke en god følelse og ikke få utelling for teknikker som burde vært scoring. Men man kan ikke skylde på dommerene, så neste gang er det bare å overbevise dem at jeg kan være BEST! 

Til tross for resultatet på stevne har jeg lært og fått opplevd mye nytt denne uken i Egypt. Vi har kost oss i sol og varme, vært på båtur, sett kamaler og fått oppleve en helt ny kultur. 

Neste uke drar vi til Birmingham for å forberede oss til EM i Istandbul som er uken etter 18-22.mars. Nå skal det trenes både fysisk og mentalt for å være best mulig forberedt til å prestere best mulig i Europamesterskapet om 2 uker. 

- Bettina