7th place in the 50th European Karate Senior Championships!

Da var EM over for denne gang og det er et år til neste. Jeg reiser hjem med en 7.plass individuelt og mye mer erfaring.

Vi startet de siste forberedelsene før mesterkapet med 5 dager hard trening i Birmingham, England sammen med Maria Roll og Gitte Brundstad. Her bodde vi hos vår trener Wayne Otto, 12 økter ble gjennomført og nesten 20 timer trening. Øktene var både felles med alle og enkelt økter kun med meg og Wayne, dette gjorde at hver enkelt utøver kunne fokusere på det som var viktig for dem. Stikkordet gjennom nesten alle øktene har vært "tilstedeværelse" og "fokus", å være klar for uansett. 

På tirsdag (17.mars) reiste vi fra Birmimgham til Istanbul, stevne startet på torsdag med alle de individuelle klassene. Gitte var først i ilden og vant første mot Finland men tapte desverre andre runde mot Spania. Jeg og Maria begynte begge 15:30, Maria tapte knepent etter en god kamp mot Østerike. 

Jeg vant første kamp mot Simona Zaborska fra Makedonia på dommeravgjørelse, så møtte jeg Emily Thouy fra Frankrike i runde 2, det var 1-1 etter fulltid og her trakk Emily det lengste strået og vant 4-1 på dommeravgjørelse! Frankrike kom til finalen, slik jeg fikk mulighet for rekval, her tapte jeg dessverre mot Serbia 2-0, kampen før bronsefinalen. Det var nære men ikke nærme nok!

Ekstra kjipt var det å tape kampen før bronsefinalen i dette mesterskapet.. For første gang var EM kvalifiseringsstevne til European Games i Baku 12-28.juni og de 6 beste i hver kategori er kvalifisert, pluss vertsnasjonen får stille med en utøver og det deles ut et "wild card"i hver kategori. Dette er enda ikke delt ut, så vi lever enda litt i spenning. 

På fredag var det klart for lag her vant vi første runde mot Hellas men tapte dessverre andre runde mot Makedonia på poeng, vi hadde en seier, et tap og et uavgjort men de hadde scoret flere poeng enn oss og gikk derfor videre. 

Uansett om ikke alt stemmer alltid har jeg lært mye dette mesterskapet og er veldig fornøyd med det. Allerede 10-12. april er det klart for Nordisk mesterskap i Island. 

- Bettina