Maks uflaks i Euro Grand Prix i Pilsen, Tsjekkia

Det gikk ikke helt min vei denne helgen under Euro Grand Prix i Pilsen. Lørdagen startet med åpen klasse for damer senior, hvor det var flere gode utøvere. Jeg møtte Fabienne Kaufmann fra Sveits i første kamp og vant 1-0, i runde to vant jeg 2-0 over danske Dina Sophy Jensen. I semifinalen møtte jeg klubbvennine Lotte Andersen, jeg tok raskt ledelsen og med rundt 1 min igjen av kampen ledet jeg 3-0, men mye kan skje på 1 min. Kampen endte 6-4 til Lotte som gikk til finalen og tapte dessverre der mot danske Katrine Pedersen. I bronsefinalen i åpen klasse ble det et knepent tap på dommeravgjørelse mot Lucia Kovačiková fra Slovakia. 

Noen timer etter åpen klasse var jeg klar for min vektklasse -61kg, denne skulle starte rett etter, og på samme matte som Lotte sin klasse +68kg. Men uten noe forvarsel (som vi fikk med oss) startet de min klasse en time tidligere enn planlagt og på en annen matte. Da jeg oppdaget at det var noe som var feil hadde de allerede kommet til finalen i -61kg... Fortvilet som jeg var klarte jeg ikke annet enn å begynne å grine og føle meg sikkelig hjelpesløs, det var rett og slett ingenting jeg kunne gjøre. Jeg har aldri opplevd noe lignende før og jeg skal love dere at jeg ikke har planer om å oppleve dette igjen. 

Til tross for en noe dum opplevelse har vi hatt en fin helg i Pilsen, fått spist på gode restauranter i den sjarmerende lille byen i Tsjekkia. Jeg vil også gratulere mine lagvenninner, Lotte Andersen med sølv i åpen klasse og bronse i u21 +68kg og Gitte Brundstad med bronse i senior -68kg. Jeg gleder meg til å gå lag med dere neste helg i Banzai Cup, Berlin. 

Som sagt kommer det heldigvis nye sjanser allerede neste helg i Berlin, da stiller jeg i tre klasser - Åpen, -61kg og lag. Denne gang har jeg planer om å gå i alle klassene også. 

- Bettina