Trainingcamp, Wels & Salzburg Open

Etter over en uke på tur er det deilig å komme hjem også, jeg reiste forrige mandag til Wels i Østerrike for å trene med flere internasjonale utøvere. Treningssamlingen var en oppkjøring til Premier League - stevnet, samlingen ble arrangert av Juan Luis Benitez som blant annet har trent det østeriske jentelaget til to sølv i European Games og to gull i EM i år. 

Jentene på samlingen, Bettina Plank - Europamester fra Østerrike, Lina Pusnik fra Solvenia, Lotte Andersen og meg fra Norge og Anita Serogina- Europamester fra Ukraina.

Jentene på samlingen, Bettina Plank - Europamester fra Østerrike, Lina Pusnik fra Solvenia, Lotte Andersen og meg fra Norge og Anita Serogina- Europamester fra Ukraina.

Hovedfokuset gjennom uken har vært på noen få men veldige viktige elementer:

  • Tidspunkt for å angripe, bruke press og bevegelse før du angriper. 
  • Timing i to forskjellige situasjoner, når motstander skal angripe og rett før motstanderen skal angripe. Juan Luis bruker uttrykke "anticipation", du skal lese motstanderen og angripe på det rette tidspunktet og avstanden. 
  • Gjør smarte valg under kampen, med tanke på å kontrollere motstander og matteområdet. 
11997184_10156216794305437_930899093_n.jpg

Jeg har lært mye denne uken og fått utfordret meg på nye måter, med nye treningspartnere og nye omgivelser. Mye av det vi har trent på er kjente elementer som blir presentert på en ny måte, slik man også får et nytt syn på de forskjellige øvelsene. Dette er veldig god trening frem mot stevne, når du må konsentrere deg ekstra mye, da du ikke er hjemme på trening i trygge omgivelser. 

Fredagsmorgen vendte vi nesen mot Salzburg og var klar for helgens stevne, både meg og Lotte sin klasse begynte først på søndagen, men registrering var på fredagen og flere andre norske gikk på lørdagen. Gitt Brundstad også fra Norge gjorde en kjempe presentasjon på lørdagen i -68kg med en sterk sølvmedalje. 

De norske jentene, Arina, Gitte, meg, Lotte, Julie og Nora! 

De norske jentene, Arina, Gitte, meg, Lotte, Julie og Nora! 

Det ble dessverre tap ut i første runde på meg denne gangen mot Ramona Bruederlin fra Sveits.... Fra to gull i internasjonalt stevne forrige helg til ut første runde denne helgen, marginene er små og alt skal være på plass for å få maksimalt ut av dagen. Selvfølgelig er det to forskjellige stevner med forskjellige nivåer så det er vanskelig å sammenligne Banzai Cup i Berlin og Premier League stevne i Salzburg, men det bør ikke ha noe betydning på min presentasjon og vilje. Uansett om jeg vinner eller taper er jeg kun fornøyd hvis jeg har prestert på mitt beste og gitt alt, da er det faktisk ok å tape. Derimot er det ikke greit å tape når jeg underpresterer og går på matten med "hodet under armen". 

Det er relativt "enkelt" å trene det fysiske, men ikke alltid like lett å trene det psykiske som er minst like viktig om ikke noen ganger enda viktigere. For min del er sesongen på hell, og jeg skal bruke denne tiden på å restituere men også trene opp igjen både kropp og sinn! 

Vi har en landslagssamling 20-22.november, etterfulgt av lag NM og Norges Cup i Os, Bergen helgen etter (27-29.november). 

- Bettina