World Championship 2014- Bremen, Tyskland

Da var det over for denne gang, mesterskapet ble avholdt i Bremen Tyskland, med hele 975 utøvere fra 116 nasjoner. Japan ble beste nasjon med 3 gull, 2 sølv og 5 bronse. Norge kom på 12.plass med et sølv (Gitte Brundstad -68kg). 

Vi kom ned til Bremen mandagskveld og mesterskapet startet på onsdagen. Gitte Brundstad fra Norge var første dame ut og sloss seg til en finale plass (helt fantastisk), finalen gikk på lørdag. Gitte tapte desverre finalen mot frankrike, men tok med seg hjem et historisk sølv. 

I første kamp mot Emilie Thouy

Torsdag var det jeg og Maria sin tur å komme oss i ilden. Maria tapte første kamp mot Ecuador og var selv ikke fornøyd med egen presentasjon. I min klasse var det 47 utøvere med, jeg møtte franske Emilie Thouy i første runde, kampen startet bra jeg scorte det første poenget, men etter kort tid utlignet Thouy til 1-1. Kampen endte 1-3 til Frankrike, Emilie sloss seg til finalen slik jeg fikk rekval. De kjørte samlet rekval etter alle kumite klassene var ferdig, her møtte jeg Venzuela som vant 2-0 over meg. Siden jeg kom inn i rekval rundene fikk jeg også plassering og reiser hjem med 11.plass i VM. 

Marginene er små, for 4 uker siden vant jeg overlegent 4-1 over franske Emilie Thouy og denne helgen tok hun sølv i VM. Det handler om å ha dagen, være rå i hodet, positiv og siker under kampene og selvfølgelig klare å ha det moro. Jeg vet med meg selv at jeg kan, fordi jeg er god nok, fordi jeg vet hva jeg skal gjøre og fordi jeg har gjort kommet meg igjennom det tidligere. 

Jentene klar for lagkamp

På fredag var det klart for lag, her møtte vi Peru i første runde. Vi kjørte følgende lagoppstilling, Gitte, jeg og Maria i siste kamp. Gitte vant den første kampen (pga Peru ble diskavlifisert), jeg møtte den beste jenta fra Peru og tapte desverre. Det hele sto nå på Maria som tapte knepent 3-2. Peru vant da 2-1 over oss, de møtte Tyrkia i neste kamp som de tapte mot, derfor ingen rekval på det norske laget.

Her kommer et lite bildedryss fra uken i Bremen. 

Dette har kanskje ikke vert det beste stevne for min del, men jeg har lært mye. Nå skal jeg ta noen rolige uker, før sesongen kickstartes igang 2.januar med treningsleir i Østerike med 5 andre nasjoner. 


- Bettina