SY-PROSJEKT OG TANKER OM SESONGENS FØRSTE K1 STEVNE

Hallo, og velkommen tilbake. Det har vært rolig på denne siden de siste månedene, men nå er sesongen igang igjen og jeg skal bli flinkere å oppdatere dere her også. 

Jeg startet sesongen allerede tidlig i januar på treningsleir i Østerrike etterfulgt av Kick Off samling i Oslo. Derimot ble ikke helgen i Oslo helt som planlagt da jeg ble syk og måtte stå over treningene. Etter noen dager med sykdom var jeg tilbake på trening og kunne stille hodet klart for sesongens første stevne, K1 Premier League i Paris. 

IMG_1092.JPG

Sjekk ut filmen under for å se hvordan vi hadde det i Paris, du får innblikk i vårt første sy-prosjekt på tur og våre tanker, følelser og forventninger rundt sesongens første K1 Premier League stevne og satsingen mot OL2020, Enjoy!

Kort fortalt om kampen jeg gikk i Paris, som dere kanskje forsto møtte jeg verdensmesteren Giana Lofty fra Egypt i første runde. Det ble en jevn kamp som jeg i en periode ledet 4-1 mot, men endte dessverre 6-5. Det var kjekt å måle krefter med verdens beste, men jeg skulle virkelig ønske jeg klarte å holde nivået oppe til siste sekund. Lofty tapte noen kamper etter mot en av Frankrikes dronninger så det ble heller ikke noen rekval (second chance) denne gang.

Formen føltes bra så det var kjipt å bare gå en kamp, men jeg gleder meg allerede til nye sjanser i Serie A stevne i Gudalajara, Spania allerede nå til helgen. 

- Bettina 

 

Sesongavslutning i Rotterdam

Vi avsluttet sesongen med et sikkelig kult stevne i Rotterdam, "Battle of the Teams", et stevne som skulle kåre det beste laget. Jeg og Lotte hadde fått med oss Natalie Williams fra England med på laget for anledningen. Vi har trent mye sammen og kjenner hverandre godt, så det var utrolig kjekt at hun ville være med. 

For å kombinere helgen med litt turisme dro jeg og Lotte fra Stavanger/Aalborg kl 06:00 fredagsmorgen, så vi fikk en "ekstra" dag i Rotterdam. Det er en fantastisk kjekk by med masse god mat og shoppingmuligheter, og ja vi fikk testet litt av begge deler. Fredagskveld ble avsluttet med en fantastisk middag på Unami by Han Rotterdam, modern-Asian restaurant. 

Lørdag var vi klar for fight, og planen var klar - score mest mulig poeng. For å vinne på dette stevnet kunne man ikke bare vinne flest kamper, men score mest mulig poeng, det laget som scorer mest poeng etter alle har gått hver sin kamp vinner.

Vi startet med seier mot et godt lag fra Nederland, jeg gikk først og vant 3-0 og Natalie vant sin kamp 1-0. Da ledet vi 4-0 før Lotte gikk siste kamp, det var en intens kamp men hun gjorde jobben sin og kampen endte 3-3. Andre runde møtte vi et engelsk lag, de var kun to utøvere så derfor var det kun meg og Natalie som gikk denne runden og begge vant overlegent. Jeg vant 9-1 når det enda var 47sek igjen av kampen. (Ledelse med 8 poeng gir automatisk seier.). Denne seieren ga oss finaleplass mot Belgia, finalen gikk ikke helt etter planen. Natalie tapte første kamp 3-0 og jeg tapte andre kamp 1-0, dette gjorde jobben til Lotte ekstra vanskelig, da hun måtte score minst 5 poeng for å vinne. Lotte tapte dessverre kampen og gullet gikk til Belgia. Tross tap i finalen var det en god avslutning på sesongen. 

PC022925.JPG

Vi avsluttet kvelden på best mulig vis, en fantastisk burger noe godt i glasset og danse-skoene på. Noe av det beste med denne idretten er alle vennen du får fra ulike land og da dette var det siste stevne i år er tradisjon å dra ut å feire. Vi hadde en velykket siste kveld i Rotterdam med venner fra England og Belgia. 

Nå skal jeg nyte den beste tiden av året, før det hele "kick-startes" 4.januar med treningsleir i Østerrike. 

Ha en fantastisk førjulstid, så sees vi plutselig igjen!

- Bettina 

 

En idrett med små marginer

Etter over 24 timer reise kom vi endelig frem til Okinawa, Japan onsdag formiddag, nå gjaldt det bare å holde seg våken til vi kunne legge oss igjen. Dette var ikke noe lett oppgave når du ikke har sovet på hele reisen, ikke det smarteste valget men sånn ble det. 

Vi hadde en lett lunsj på hotellet før vi dro til en av de mest fascinerende gatene i Naha, Okinawa «Kokusai street». Denne gaten er fylt med butikker som selger alt slags «krims-krams», blant annet den tradisjonelle Ryukyuan dekorasjonen som ligner på en blanding av an løve og en hund fra Okinawansk mytologi finner du i annen hver butikk. Kvelden endte på Sams Steak House, før alle stupte i seng rundt kl 21:30. 

PB222680.JPG

Vi våknet torsdagsmorgen med en følelse av at «jet-leg» hadde sparket oss i fjeset, sammenligningen kommer fra at både jeg og Lotte våknet mitt på natten og min eneste kommentar til henne var; «Har «jet-leg» sparka deg og i fjeset?», etter et kort ja og litt humrende latter sovnet vi tilslutt begge to. Dette beskriver fint de nettene vi har hatt i Okinawa, vi har rett og slett sovet i intervaller alle netter, uten om den siste selvfølgelig. 

Tiltross for at vi alle var passe slitne startet vi torsdagen med en god treningsøkt i hallen, litt kortere enn vanlig med hovedfokus på å få reisen ut av kroppen og en god «feeling» i kroppen, og det tror jeg vi klarte. Vi måtte jo være litt turister når du er på en så kjekk plass som dette, så vi tok en tur til Ashibinaa Okinawa Outlet Mall, typisk oss nordmenn.. Må alltid benytte mulighet for billig shopping når man er på reise, heldigvis ble det ikke en altfor dyr affære. Jeg fikk kjøpt noen julegaver og kikket i noen spennende butikker, og det var det for denne gang. 

PB232699.JPG

Fredagsmorgen dro vil til registrering, vi var ikke de enste som ville registrere seg tidlig når de åpnet vi havnet derfor som nr 36 på listen. Vi bestemte oss derfor for å dra på trening og deretter spise lunsj før vi dro tilbake på registrering, resten av dagen ble brukt til å samle krefter (les: 2 timer «power-nap» midt på dagen) og spise en god middag på den italienske restauranten Posillipo. 

Jeg skulle i ilden lørdag kl. 12:50 og etter mye venting startet klassen min 16:30… Bra jobba Japan, du kan si det var litt forsinket og grunnen til dette var mangel på internasjonale dommere. Flere dommere var fra Japan og kan derfor ikke dømme når Japan møter motstander fra andre nasjoner, dette førte til at kata trekningene tok lengre tid enn forventet. 

Jeg hadde «walk-over» i første runde, det vil si jeg ikke har motstander og går automatisk videre til neste runde og her møtte jeg vinneren av Sveits og Japan, hvor Sveits sloss seg videre. Kampen mot Nina Radjenovic fra Sveits var en taktisk god kamp fra min side, jeg scoret det første poenget, etter det valgte jeg å være smart å «lukke» kampen og vant tilslutt 1-0. I tredje runde møtte jeg Verdensmester og Europamester Alisa Buchinger fra Østerrike, jeg visste dette kom til å bli en tøff kamp som det viste seg å bli, jeg tapte 3-0 og tror selv jeg hadde litt for mye respekt for Alisa og stolte ikke nok på meg selv til å angripe selv og ble derfor litt for passiv og avventende. 

Buchinger vant neste kamp før hun tapte semifinalen mot Serbia, hadde Alisa gått helt til finalen hadde jeg hatt mulighet til å sloss i rekval om en mulig bronsemedalje. Semifinalen mellom Østerrike og Sebia var utrolig tett og ingenting var avgjort før de siste 10 sekundene, da Serbia scoret 1 poeng og Alisa klarte ikke å ta det igjen. Jeg sier det igjen dette er en idrett med utrolig små marginer, man skal virkelig ha dagen + litt ekstra flaks for å sjansen for å lykkes. 

Ønsker du å se hvordan en konkurranse dag for oss kan se ut, ta en titt på filmene under. Her kan du se både dag 1 og 2 når jeg og Lotte forbedrer oss til kamp og reaksjonen våre etter kampene. Enjoy! 

Nå skal jeg ha tre rolige (les: ta igjen litt jobbing og forbedre meg til nytt stevne) dager hjemme før turen går til Rotterdam og «Battle of the Teams» med ingen bedre enn Lotte og Natalie Williams, som vi har lånt fra det Engelske laget for anledningen. Sees om en liten uke og ønsk oss masse lykke til i Rotterdam, jeg tror det å gå lag-kumite er noe av det kuleste jeg gjør. Følelsen å vinne lag er bare helt fantastisk, «priceless». 

NB!! Stay tuned, det kommer også en reise vlog fra Okinawa med masse kjekke videoklipp. Abonner på vår YouTube kanal, da kan du velge å få varsel når vi publiserer nye videoer. Og ja, vi har masse kule videoer på lager.. 

- Bettina

 

Svipptur til Venezia

Torsdag ettermiddag reiste jeg og Pappa til Venezia for å delta på "Venice Cup", stevnet fant sted i Caorle ca 50min utenfor Venezia. Vi gjorde det meget enkelt og bodde på hotel rett ved flyplassen og kjørte med leiebil til Caorle fredagsmorgen.

Min klasse startet ca kl 16:00 og jeg møtte Italia i første runde og vant denne 3-2, neste kamp vant jeg 1-0 mot Østerrike. Da jeg møtte Brasil i semifinalen trak hun det lengste strået og vant tilslutt  3-0, det ble derfor en bronsefinale på meg og ikke finale denne gang. I bronsefinalen var det Romania som sto på andre siden, etter ca 1 min scoret hun det første poenget, jeg trengte da to poeng for å vinne kampen.. Med bare 3 sekunder igjen var stillingen 1-1, og siden hun scoret det første poenget ledet hun, jeg hadde ikke andre valg enn å gi alt å gå for å score et siste poeng, som jeg klarte. Tiden var ute, kampen var og over og dommeren ga meg det siste poenget og jeg vant bronsefinalen, det var en fantastisk følelse å vinne på en slik måte og det viser bare at du ikke må gi opp før tiden er ute og kampen er over. 

PB172677.JPG

Nå er jeg på tur igjen, og denne gang til Okinawa, Japan! Følge med på Facebook og Instagram for hyppigere oppdateringer, så snakkes vi nok her igjen om en ukes tid. 

- Bettina 

 

Hvordan bli en smartere fighter??

I helgen var jeg på strategi kumite seminar i Sarpsborg med legenden Antonio Seba, han har fokus på ulike strategiske måter å gå mot ulike type fightere. Hvordan skal du sloss mot en defensiv eller offensiv fighter? 

Seba mener en utøver er komplett hvis den har følgende elementer på plass, "Body-Mind-Spirit" og alle elementene må jobbe for å nå det samme målet. "Body"- å være godt nok trent, ha gode tekniske karate ferdigheter. "Mind"- Være en smart fighter, å ha nok forståelse for ulike strategier. "Spirit"- Følelsene for sporten skal være på plass, det forteller noe om din karakter og dine følesler. 

Fokuset på treningene har ikke vært på hvilken teknikk du skal bruke og hvordan teknikkene dine kan bli bedre, men heller å lese en situasjon og vite hvordan en skal reagere i ulike situasjoner. Uansett har det vært en veldig lærerik helg, mye har jeg hørt og trent på tidligere men det er bra med nye input, hver enkelt trener forklarer det på ulike måter. 

Tusen takk til Juan Guillermo Lopez Salas for invitasjonen til Sarpsborg denne helgen og Antonio Seba for et flott seminar. Allerede i morgen (torsdag) reiser jeg og pappa til Venezia for å være med på Venice Cup. Og allerede på tirsdag neste uke reiser jeg, pappa og Lotte til Okinawa, Japan, det er godt jeg liker å reise. 

- Bettina 

 

Vellykket Regionsamling i Stavanger

I helgen har jeg vært trener for en fantastisk gjeng i Stavanger, det var den første regionsamlingen for hver enkelt region. Vi startet dette prosjektet med en felles kick-off samling i Oslo i september, og denne helgen var den første samlingen for region Sør-Veslandet. Det var samlet 20 utøvere fra 5 forskjellige klubber for å trene sammen, Stavanger Karateklubb, Tyholmen Karateklubb, Hundvåg Karateklubb, Haugaland Karateklubb og Kristiansand Karateklubb. 

Vi hadde to treninger på lørdag og to på søndag, hvor første økt var matching, det var utrolig kjekt å se det store potensiale på mange av utøverne så jeg gleder meg allerede til neste samling og se utviklingen deres. 

Neste helg reiser jeg til Mandal som coach for Stavanger Karateklubb, vi har 7 utøvere fra klubben som skal være med på Sørlandscup. Her vil også flere som var med på regionsamlingen delta, så det skal bli spennende å se noen gode kamper neste helg. 

Jeg håper å se enda flere på neste regionsamling!

- Bettina 

 

Salzburg Open & 1st VLOG

Det er nå en uke siden jeg kom hjem fra Salzburg Open, tenkte det var på tide med en oppdatering.. Stevnet sist helg gikk ikke slik jeg hadde ønsket, jeg tapte 2-1 mot Italia i første runde, jeg hadde heldigvis en bedre følelse etter denne kampen sammenlignet med tapet i Istanbul. Et tap er et tap, men kampen var bedre, jeg scoret det første poenget som var en del av planen. Det var en ting jeg skulle gjøre på dette stevnet var å angripe eller ta starten på min motstander bevegelse, dette gjorde jeg. Utfordringen nå er å holde på ledelsen eller øke ledelsen,  istedenfor å gjøre dette 100% gjør jeg en blanding av forsvar og angrep og er ikke bestemt i bevegelsen og avgjørelsene mine og blir tatt på det. Fokuset fremover blir å jobbe med hva jeg skal gjøre når planen fungerer! 

Til tross for tap hadde vi en flott tur, jeg Lotte og Pappa på tur er alltid gøy! Og vi har startet et nytt prosjekt, vår førrste videoblogg aka VLOG, hvis du liker vlogen og vil ha mer av dette "like & subscribe". 

Denne uken har vært litt annerledes, jeg har fått en belastningsskade på innsiden av mitt venstre kne. Dette begynte sakte å komme først etter German Open i starten av september, men jeg trodde først at det kun var en skade fra stevnet, men etter Istanbul Open og det ble verre og jeg skjønte det var mer alvorlig.  Jeg går nå til behandling og regner med å kunne trene normalt om 1-2 uker, nå er det mye alternativ trening, taping og ising av kne, og ulike kne øvelser 2-3 ganger om dagen. 

Krysser fingrene for å være tipp-topp til Okinawa Open 24.november! 

- Bettina 

 

En KAOS helg i Istanbul...

Det var utrolig godt å lande i Stavanger i går kveld og komme hjem til det normale liv. Denne helgen i Istanbul har vært litt uten om det vanlige, det hele begynte med at vi måtte sirkulere i ca 1 time over Istanbul flyplass før vi fikk lande torsdagskveld da et privatfly hadde begynt å brenne på rullebanen. Når vi fikk landet gikk passkontrollen nesten smertefri, heldigvis ikke kø som det normalt er milevis av, og Lotte fikk tilslutt komme gjennom til tross for at det siste pass-nummeret i passet og på visumet ikke var likt... Vi fikk forklart situasjonen og vi kom alle gjennom, og her begynte kaoset med baggasjen. Lotte og pappa fikk sine bager, men min kom ikke og ikke klarte de å finne ut hvor min bag var, etter mye frem og tilbake og utfylling av skjema tok vi taxi til hotellet uten min bag, og krysset alt for at den skulle komme på fredagen, jeg skulle jo ikke gå kamp før lørdag så dette måtte jo gå bra. 

Fredagsmorgen ble ikke helt som planlagt, Lotte hadde bursdag og alle gavene fra meg og hennes familie i Stavanger lå i min bag som ingen visste hvor var. Men vi fikk feiret så godt vi kunne, med en typisk tyrkisk (les: kjedelig, smakløs) frokost etterfulgt av et KAOS uten like på registreringen. Vi var på registreringen i 10-tiden og skjønte fort at det ikke var noe vits å vente her i flere timer, så vi dro tilbake til hotellet igjen. Her fikk vi slappet av, trent (i de nye treningsklærne jeg kjøpte på H&M på shopping senteret rett ved registrering) og spist en ålreit lunsj. I halv fire tiden dro vi tilbake til hoved-hotellet for registrering, og det var perfekt timing = ingen kø verken på registrering eller innveingen. Dagen gikk og Turkish Airline hadde enda ikke klart og lokalisere bagasjen min, rett før vi la oss fikk vi beskjed om at den kom med morgen flyet fra København og skulle være i Istanbul 11:10 lørdagsmorgen. 

Fornøyde på Lounge, på vei HJEM fra Istanbul.

Fornøyde på Lounge, på vei HJEM fra Istanbul.

Min klasse startet kl 14:15 på lørdagen og da vi fikk telefon fra flyplassen at bagasjen var landet og vi kunne velge å hente den eller få den levert på hotellet senere valgte pappa og ta en taxi til flyplassen i håp om å få bagasjen før jeg skulle i ilden. (Joda vi hadde en backup plan med Lotte sitt utstyr men det er alltid kjekt å få sin egen drakt og utstyr). Dette var lettere sagt enn gjort og hele taxi turen t/r flyplassen var en bomtur, for pappa fikk ikke hente ut min bagasje uten meg/mitt pass, som ingen nevnte over telefon i forkant... 

Kort fortalt pappa kom tilbake uten bagasje og jeg gjorde meg klar i Lotte sitt utstyr, som egentlig ikke var noe problem, jeg fikk en god oppvarming og følte meg klar til å sloss. Dessverre fikk jeg ikke ut mitt fulle potensial mot Iran i første kamp og tapte 1-0, hun ble i tredje runde skadet og kunne derfor ikke fortsette konkurransen som ødela mine sjanser for rekval.

Men ikke noe annet å gjøre enn å lære av dette stevne, glemme alt det dumme og tenke fremover til Salzburg Open om to helger, 6-8.oktober. Og for de som lurte så klarte de først å levere bagasjen min kl 00:30 natt til søndag over 12 timer etter at den landet i Istanbul, helt utrolig!! Mildt sagt så er jeg ganske ferdig med både Tyrkia og Istanbul på en stund, og GLEDER meg til Salzburg. Vil også legge til at jeg er heldig som har så godt reisefølge med meg, det blir alltid kjekt på tur med Lotte og Pappa :D 

- Bettina 

 

German Open K1- Viktige ranking poeng

I helgen deltok jeg på kanskje et av de viktigste og største Premier League K1 stevnet German Open, med over 1300 deltagere fra mer enn 350 ulike klubber. Bare i min klasse kumite -61kg deltok 98 utøvere fra 74 ulike klubber og fra 51 forskjellige nasjoner. Det er tydelig at karate har kommet på OL-programmet i 2020 og det er viktigere enn noen gang å hente inn ranking poeng fra disse stevnene. 

Fra og med januar 2020 må du være ranket som topp 50 for å kunne garantere å delta på Premier League K1 stevner, og da jeg endret kategori fra -55kg til -61kg har jeg litt ekstra poeng som må hentes inn før jeg er blant topp 50 i min klasse!

P9091791.JPG

Både jeg og Lotte valgte en ny taktikk i forkant av stevnet denne gang og ønsket ikke å se trekningen vår og se hvem vi møter i første runde. Målet var at fokuset skulle være på det vi selv skal gjøre og ikke på hva det kan være motstanderen vill gjøre. Derfor viste jeg ikke hvem jeg møtte før vi sto klar ved oppvarmingen 5min før kampen startet. Og der sto Tsui-Ping Ku fra Kinesisk Taipei, jeg gikk ut på matten med fokus på mine oppgaver og det jeg er best på og vant kampen 3-0. 

Neste runde møtte jeg Cristina Garcia fra Spania som jeg har gått mot et par ganger tidligere, hun er en erfaren fighter som jeg har gått jevnt mot men ikke slått tidligere. Dessverre fant jeg ut av henne litt for sent og hun vant denne kampen, jeg var nære poeng flere ganger, men ikke tydelig nok. Hun tapte senere mot Frankrike, så det ble heller ikke noe rekval denne gang. Jeg er ikke fornøyd, men det er en grei start på sesongen, jeg gjør mye bra men har også endel ting som kan bli enda bedre og skarpere. Det er tydelig å se på de fighterne som går flere runder og kommer til finaler har en "guts" og "faenivolsk" i seg som bare kommer frem på matten, ingen skal ta den seieren fra dem! Og den må bare komme sterkere frem hos meg også, jeg glimter til innimellom, men det er ikke nok!

Lotte gikk tre gode kamper senere samme dag, men tapte dessverre mot Bulgaria i tredje runde. Likevel fikk vi begge hentet hjem noen viktige ranking-poeng, for nå teller hvert eneste poeng og hver eneste kamp! 

Om bare to uker går turen til Istanbul for Serie A stevne, Istanbul Open og mulighet til å hente inn flere ranking poeng! 

- Bettina

 

På tur alene...

Hei hei, søndagsmorgen reiste jeg alene fra Oslo til Salzburg, hva gjør man ikke for å få den beste forberedelsen til sesongens første offisielle stevnet? Jeg overnattet en natt i Salzburg før vi kjørte videre til Saalfelden ca 1,5 time utenfor Salzburg, jeg var så heldig å få sitte på med noen andre utøvere fra det Østeriske laget. Vi ankom Saalfelden ca 11:30 og var klar for første økt allerede kl 12:00, treningene ble holdt av den Østeriske landslagstreneren Juan Luis Benítez Cárdenes. Utøvere fra Østerrike, Tsjekkia, Italia, Croatia og lille meg fra Norge var samlet for å trene sammen i 3 dager. 

21316299_10155436664940199_8451139682132299447_o.jpg

Juan Luis er en utrolig dyktig trener som jeg har fått æren av å trene med et par ganger tidligere, økten hans er alltid kjekke med nye utfordrerne oppvarmings leker og taktisk smarte karate øvelser. 

Å reise gjør jeg nok av, men ikke alltid alene, ofte reiser jeg med noen eller treffer kjente der vi skal være, så det å ta utfordringen å reise alene synes jeg selv var tøft av meg. Heldigvis kjenner jeg flere av de jeg trente sammen med og fikk bli enda bedre kjent med mange av jentene, det er jo en av fordelene med å reise alene, jeg bodde feks på rom med Amila Gojak for Østerrike og fikk bli enda bedre kjent med henne :) 

Nå er jeg tilbake i Salzburg, alene igjen før turen går videre til Leipzig i morgen og jeg får (endelig) treffe Lotte og min kjære pappa/trener igjen. Men før den tid skal jeg slappe av i en stor og deilig hotellseng. 

- Bettina 

 

New regional coach... Guess how?

Jeg har vært i Oslo i helgen både som utøver og trener. Den første nasjonale region samlingen ble arrangert og jeg er stolt av å være en del av trener teamet. Min rolle er regionstrener for sør-vest landet og denne helgen ble det arrangert en felles kick Off for den nye regionssatsingen. 

Neste region samling vill være i hver enkelt region, hvor min da vil finne sted i Stavanger. Også med som trenere er Arild Lund med base i Oslo, Cato Bruerøy i Bergenog Ronny Olsen i Mo I Rana.

Cato, jeg, Arild og Ronny samlet i Oslo

Cato, jeg, Arild og Ronny samlet i Oslo

Dette er en spennende satsing for å løfte kumite miljøet i Norge og satse bredere rundt konkurranse satsing. Helgens trening var lagt opp til 4 økter hvor hver trener sto for hver sin økt. Hele 34 motiverte utøvere gjennomførte en god samling i Oslo, forhåpentligvis kommer enda flere til de regionale samlingene. 

Som aktiv utøver var det viktig for meg å kunne kombinere helgen med trening selv, jeg kom tidlig fredagsmorgen og fikk da trene to økter med landslaget. Samt jeg fikk til en sparring-økt med fulltidslaget og Jr.VM laget på lørdagen.

Nå sitter jeg alene på et hotellrom i Salzburg, i morgen går turen til Saalfelden ca 1,5 time utenfor Salzburg. Her skal jeg trene sammen med de noen av de beste utøverne fra Østerrike, Tsjekkia og Italia. Treningsleiren er forberedelser til Premier League stevnet, German Open 8-10.sep. 

- Bettina 

 

Sesongstart i Aalborg

Hei, nå er det lenge siden det har kommet lyd fra meg her, men nå er sesongen i gang og jeg skal bli flinkere å oppdatere her også. 

Jeg har hatt en fantastisk sommerferie med perfekt kombinasjon av ferie og trening, den siste måneden har fokuset vært på oppkjøring til høstsesongen, og i helgen er jeg i Aalborg på Sportskarate.dk Camp. Det er optimalt å starte sesongen her, helgen har bestått av gode og smarte treninger med Allan Busk kombinert med stevne trening på lørdagen. 

Sammen med Sportskarate jentene

Sammen med Sportskarate jentene

Det ble sølv på stevne på lørdagen, vi gikk alle-mot-alle, det var kun 4stk i min klasse så da ble det 3 kamper totalt. Jeg vant mine to første kamper mot 2-0 og 3-0, men måtte se meg slått mot Belgia i siste kamp, og måtte da ta til takke med en andre plass. Jeg er ikke fornøyd, men fikk likevel testet noe av det jeg trener og jobber på og vet godt hva jeg skal jobbe med frem til det første offisielle stevne, German Open 9-11.september. 

Min klasse, -61kg

Min klasse, -61kg

Takk for denne gang Aalborg, Sportskarate.dk og Allan Busk for en kjempe trenings/stevne helg.

Neste stopp er Nasjonal samling i Oslo 1-3.sep, sees da! 

- Bettina  

 

 

Nordiskmester i lag IGJEN!!

Yes we did it! Vi klarte å forsvare tittelen som nordisk mester i lag, den følelsen når du vinner sammen er helt fantastisk.

Det gikk dessverre ikke som forventet i -61kg klassen, jeg ble diskvalifisert i første kamp mot Sverige med for mange advarsler i kategori 2, stillingen var 1-1 når jeg ble disket. Det er kjipt når slik skjer, men det var kun en ting å gjøre, lære av mine feil og nullstille til neste kamp. Jeg klarte heldigvis å kapre bronsen og vant bronsefinalen mot Danmark. 

I lag vant vi først mot Sverige, jeg gikk første kamp og vant over Hana Antunovic, Gitte vant også sin kamp slik vi vant sammenlagt 2-0. Vi brukte samme "oppskrift" i finalen mot Finland og det fungerte jeg vant første kamp og Gitte andre kamp. Jeg sier det igjen, den følelsen når man vinner som lag er rett og slett fantastisk.  

Nå går turen til fjellet, en liten uke med påskeferie i Hemsedal, kombinert med trening da det er under 4 uker til EM i Kocaeli, Tyrkia. 

- Bettina 

 

Dubai Open K1

Vi har hatt en fin uke i Dubai, vi kom ned tirsdag kveld for å få noen ekstra dager før konkurransen. Onsdag morgen startet med trening på hotellet før noen timer med sightseeing i fantastiske Dubai. 

Konkurransen begynte på fredagen, mens både jeg og Lotte skulle først i ilden på lørdag. Jeg møtte Korea i første kamp, samme jente som jeg tapte for i Okinawa Open i høst, det endte 0-0, men da jeg hadde presset hele kampen vant jeg overlegent på dommeravgjørelse. Andre runde vant jeg 4-0 over Pakistan, i tredje runde sto Kina klar, etter en relativ jevnt kamp vant Kina 3-1. Jeg vet jeg har mer inne, men er fornøyd med kampene mine, tross alt vant Yin Xiaoyan fra Kina Dutch Open bare noen helger før, samt bronsefinalen i både Paris Open og VM i høst. 

Allerede til helgen er det Nordisk mesterskap i Tallin, hvor det norske dame laget skal forsvare tittelen som Nordiskmester :)

- Bettina 

 

NORGESMESTER 2017!!

NM er over og jeg beholdt tittelen som Norgesmester, denne gang i senior -61 kg. Det ble dobbelt gull til Stavanger Karate Klubb, da også klubbvenninne Lotte Ørbæk Andersen også forsvarte sin tittel som Norgesmester. Dessverre er ikke nivå og deltagelsen i Norge alt for høyt, men det er uansett kamper som er viktige å vinne. 

Jeg vant første kamp mot Anette Sognnes fra Oslo Karate Klubb 10-0 og finalen over Marie Sjåvik fra Bærum Kampsport 7-2, Lotte vant sin finale mot Silje Marita Vedvik fra Mizuchi  8-0. Rett og slett mye poeng til Stavanger denne helgen. Se klipp fra kampene i videoen under. 

Om to dager reiser jeg, Lotte og Pappa til Dubai for K1 stevnet. Vi gleder oss!

- Bettina 

Rekordstort Dutch Open- Rotterdam

Det gikk ikke som ønsket i Rotterdam i helgen, jeg har bestemt for å gå opp en vektklasse og vil fremover stille i -61 kg fremfor -55 kg. Jeg mener dette er en endring som passer min "fighter-stil" og tror jeg kan gjøre det bra i denne klassen, det er selvfølgelig justeringer og annet som følger med når man bytter klasse, men ikke noen endringer jeg ikke kan takle. 

Jeg vant første kamp 3-2 mot Victoria Immervoll som går for Østerrike, i andre runde ble jeg slått av Montenegro. Det var en tøff kamp, men absolutt en kamp jeg kunne hatt men jeg ble rett og slett litt for "snill", og derfor gjør jeg det enkelt for Montenegro å plukke poeng. 

Helgens Dutch Open var rekord stort med over 1000 deltagere fra 66 forskjellige land, i min klasse deltok 72 utøvere hvor alle har et internasjonalt høyt nivå. 

Til helgen er det klart for Norgesmesterskap i Karate, jeg og Lotte stiller fra Stavanger Karate Klubb og deretter går turen til Dubai for enda et K1- Premier League stevne. 

- Bettina 

 

International Karate Camp- Laško, Slovenia

Karate leiren i Laško går mot slutten, i morgen reiser vi videre til Rotterdam for å delta på Premier League K1 stevne, Dutch Open. Det har vært tre dager med intensiv, men taktisk og smart trening ledet av Juan Luis, Østerrikes hovedtrener. Jeg har vært på flere treningsleirer med Juan Luis og synes treningsmetodene hans er utrolig bra, lærerike og realistiske satt opp mot situasjoner i kamp. 

Det var flere internasjonale utøvere som var igjen etter helgens stevne rundt 25 utøvere fra Norge, Slovenia, Østerrike, Finland og Italia var samlet for å trene sammen i tre dager. 

Etterhvert vil jeg legge ut en kort videosnutt fra treningsleiren, følg med på Facebook.  

- Bettina

 

Thermana Slovenia Open 2017

Stevnene fortsetter og denne helgen var det senior stevne Slovenia Open i Lasko, med over 200 utøvere fra 20 ulike nasjoner. Jeg deltok i -61kg klassen på lørdagen og lag sammen med Lotte Andersen og Andrine Hilton på søndagen. 

Jeg sloss meg til et sølv i min individuelle klasse med totalt 4 kamper, første runde vant jeg 4-1 over Julia Priewasser fra Østerrike. Andre kamp var en jevn kamp mot en av Slovenias beste jenter Tjasa Ristic som endte 3-2, i semifinalen sloss jeg meg til en 8-2 seier over Amila Gojak også fra Østerrike. Alle finalene gikk senere på kvelden, utfordringen er da å få slappet av å restituere noen timer før man starter ny oppvarming til siste finalekamp. Franske Leila Heurtault ledet 3-0 i finalen med kort tid igjen scoret jeg på spark og stillingen var da 3-3, men dessverre holdt det ikke da Frankrike scoret det første poeng og vant derfor kampen. 

Klubbvennine Lotte Ørbæk Andersen tok bronse i sin individuelle klasse +68kg. 

I lag på søndagen møtte vi Croatia sitt første lag, dessverre presterte vi ikke til vårt beste denne dagen. Lotte tapte første kamp 2-1, jeg måtte da ut å vinne min kamp for at Andrine skulle få mulighet til å gå siste kampen. Det ble en jevn kamp mellom meg og Ana Lenard fra Croatia men hun trakk det lengste strået og vant 3-2. Croatia tapte senere mot Østerrike i semifinalen, så det ble ikke noe rekval på oss denne gang. 

Jeg er fornøyd med lørdagens innsats, og de individuelle kampene uansett om det alltid er elementer som kan justeres å bli enda bedre. 

Oppvarming før lagkamp. 

Nå er det treningsleir i Lasko, Slovenia og forberedelser til neste helg som står for tur. Vi reiser direkte videre til Premier League stevne, Dutch Open i Rotterdam på torsdag. 

Følg med på facebook for hyppigere oppdateringer. 

- Bettina

 

2 x Gull & Beste Fighter i København

Det var en god dag for Stavanger Karate Klubb i helgens Ishøj Cup i København, vi tok rett og slett rent bord med 2 gull til meg og Lotte. Vi kjempet oss begge til gull i de individuelle klassene og måtte virkelig sloss for gullmedaljen i lagkampene. Jeg ble også kåret til stevnes beste fighter, det er stas å bli lagt merke til blant så mange utøvere. 

Det var totalt 550 utøvere som deltok på Ishøj Cup, fordelt på 3 konkurranse dager. 

Jeg gikk i -61  kg klassen og møtte Marjam Zaqoomi fra Danmark i første kamp og vant denne 2-0, videre i de innledende rundene vant jeg 5-0 over Finland og 2-0 over Sverige. I finalen som gikk senere på kvelden møtte jeg Alexandra Haag fra Sverige og vant også denne 5-1. Jeg har arbeidet mye med forsvaret mitt de siste ukene på trening så det føltes godt å kun slippe inn et poeng i den individuelle klassen. 

I lag kamp gikk jeg sammen med klubbvenninne Lotte Ørbæk Andersen og da vi bare var to stk fra Stavanger fikk vi "låne" Kirsten Loven fra Tyholmen Karate Klubb som nummer tre på laget. Vi hadde walk-over i første runde og møtte vinneren av Luxemburg og Skottland, her vant Luxemburg. Lotte gikk første kamp og vant 2-0, jeg var nummer to og vant denne 1-1, da jeg scoret det første poenget fikk jeg også seieren. I finalen sto Finland klar for kamp, vi valgte samme rekkefølge og Lotte gikk første kamp mot Emma Aronen, en sikkelig slosskamp som hun til slutt vant 7-5, hun måtte virkelig sloss gjennom hele kampen og gjorde en kjempe presentasjon. Jeg møtte Alexandra Haag som jeg vant over i min individuelle finale som i lag sloss for Finland, hun scoret første poeng og stillingen var 1-0 med 1 min igjen på klokken. Jeg klarte å hente inn på spark og det sto 3-1 til meg, kort tid etter scoret hun 2 poeng og ledet 3-3 (da hun scoret første poeng). Med kun 20 sek igjen scoret jeg på enda et spark og ledet 6-3, det endte 6-4 og vi vant finalen mot et godt finsk/svensk lag. 

Nå skal jeg nyte frihelgen og trene godt og taktisk frem til neste stevne og gleder meg allerede til å komme på matten igjen 11-12.mars da er det Slovenia Open, etterfulgt av en internasjonal treningsleir og deretter dirkete til Premier League stevnet Dutch Open 17-19.mars.

- Bettina 

 

Kick Off Seminar - Oslo

Jeg har hatt noen lærerike og kjekke dager i Oslo i forbindelse med Kick Off Seminar arrangert av Norges Kampsportforbund. Jeg reiste inn allerede på tirsdagen for å trene med resten av landslaget og landslagstrener Wayne Otto. Vi var så heldig å få besøk fra Tyskland også denne helgen, VM og EM medaljører Sophie Wachter (kata), Jonathan Horne, Noah Bitsch og Jana Bitsch.  

Fulltids-laget trente med dem på fredagen og de holdt et godt seminar lørdag og søndag. Kick Off samlingen var kombinert med Region mesterskapet, Østlands Cup. Jeg vant første kamp 10-0 mot Kirsten Loven og finalen 1-0 mot Ariana Alic, det var ikke den største deltagelsen på dette stevne, men uansett god stevne trening. 

Det har vært en helg med masse inntrykk som nå må sorteres og tas med videre i min trening. Neste stevne for meg er 24-26.feb i København, Ishøj Kumite Cup. 

-Bettina